Bucataria Hoinara – Mandra’i Cornelia cu bucate boieresti

01 Foodshooting 01 mBUCATARIA HOINARA
MANDRA’I CORNELIA CU BUCATE BOIERESTI

In martie am finalizat o noua calatorie. De data aceasta, in Tara Fagarasului;  sigur,  pentru aceelasi motiv actual:  “Bucataria Hoinara”.

02 tanti Cornelia 01 mEchipa a fost foarte stransa:  Alina, calauza noastra fagaraseana,  Dana,  suportul “tehnic” si Marcela,  invitata mea pentru bucatareala.
Timp de o saptamana toti patru am haladuit printre satele si cetatile “tarii” respective,  pentru a gasi oameni cu ale lor povesti si locuri inedite unde puteam bucatarii.  Si erau cu duiumul.  Oameni, locuri… .
03 Marcela cooking 03 mIn satul Mandra,  Cornelia este o femeie plina de viata si vorba ascutita.  Nu-i tocmai tinerica dar crezul si spiritul de observatie ii sunt in plina forta.
Am intalnit-o in aceea camaruta-muzeu,  unde gaseai lucruri adunate, de prin satele invecinate;  un fel de mic muzeu personal.
04 Decor cooking 05 mNu a durat mult si Marcela s-a pregatit sa inceapa o “bucatareala”;  muschiuletul de porc cu mirodeniile rosiatice si ceva fructe.

Intre timp, Cornelia ne povestea despre viata ei din timpul razboiului.  Care razboi?  Nu era asa de important.  Erau povesti frumoase,  aspre si cu ceva invataminte.
La un moment dat, Marcela a disparut in bucatarie.
05 Decor cooking 02 mIn scurt timp au inceput sa soseasca in valuri,  valuri,  miresme de carne sfredelita si rumenita.
Atunci am deschis cu totii un vin rosu.  Ne aflam intr-o camaruta plina de frumuseti si ne era bine.
06 Decor cooking 06 mCornelia a degustat cot la cot cu noi si a apreciat un vin “orasean”.
Odata bucata de carne asezata pe masa,  i-a adaugat sos de ciocolata,  samburi de pomegranat,  felii de portocale si o serie intreaga de mirodenii despre care numai Marcela stie.
Inainte de a savura, trebuia sa imortalizez fotografic minunatia,  activitate pentru care am fost privit cu animozitate.
A doua sticla de vin s-a epuizat repejor asa, ca si rabdarea prietenilor mei.
Fotografiatul nu-mi luase putin timp… .
07 razvan mIn aceea camaruta plina de lucruri vechi si alese cu sensibilitate,  Cornelia si mica noastra echipa s-a bucurat cu dejunul Marcelei si vorba Corneliei.

4 thoughts on “Bucataria Hoinara – Mandra’i Cornelia cu bucate boieresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *