15 thoughts on “Numai povesti… (Padurile Clujului)

 1. SF? Aranjată pe calculator? Ielele din Noaptea de Sânziene? Indiferent ce e, m-au trecut fiorii când am deschis-o… Chapeau, maestre!

 2. cam multe tentatii si naluci prin padurile clujului 🙂 se vede oare un nou proiect / album cu nuduri la orizont? nu am uitat de tara lapusului, care sper sa prinda cat mai curand materialitatea hartiei.

 3. Surprinzatoare ideile din care dl. Razvan Voiculescu creaza. Iar acesta este doar unul dintre exemple.
  Cat despre prelucrarea digitala, sustin ideea fotografiei care trebuie sa ramana fotografie chiar daca PhotoShop-ul are multi sustinatori. La un moment dat se iscase pe un forum o intreaga discutie pe aceasta tema cu tot felul de argumente si contraargumente. Mi-ar placea sa aflu si argumentele dvs. in favoarea pastrarii ideii de fotografie nealterata digital.

 4. Personal, nu stiu daca ar trebui sa existe argumente.
  Ori fotografiezi, ori ne jucam pe calculator, iar daca ne jucam, atunci inseamna ca nu avem capacitatea de a exprima prin propria forta cea ce dorim. Ne mai trebuiesc ajutoare… .
  ..sau atfel spus, ce meserie aveau acei fotografi, binecunoascuti in intreaba lume, care au realizat de la inceput de secol XII, pana acum circa 20 de ani, imagini fabuloase si cei actuali, care isi retuseaza (si nu ma refer la un simplu procedeu de contrast sau/si reincadrare, procedee care se utilizau si in camera cu bec rosu) substantial imaginile.
  Intre cele doua generatii nu vad ca este o simpla problema de progres ci de…inselatorie. Este ca si cum am vrea sa concuram, pentru a fi castigatori, dar unii folosesc masini de generatie actuala, iar altii Volga.
  Daca esti cu adevarat fotograf, trebuie, ca in orice alta meserie, sa te respecti si s-o respecti. Toata indemanarea, pregatirea profesionala, arta, simturile si analiza de o clipita a ochiului, ar trebui sa dea ca rezultat o fotografie realizata in aceea clipita. Atat

 5. Asa cum spuneam si anterior, sustinand ideea promovata si de dvs, fotografia e cea realizata cu aparatul foto si nu cu calculatorul. M-a incantat raspunsul si recunosc ca mi-a mers la suflet. Iesim un pic din tema comentariilor facute strict la fotografia de mai sus insa ma bucur ca am putut afla cele ce le-ati scris. Cu siguranta cine nu a simtit “emotia” developarii unui film si ulterior a unei fotografii nu poate intelege intreaga geneza a unei astfel de creatii. Nu ca as fi vreo persoana a carei parere este neaparat avizata insa cred ca putem lesne contura categoriile fotografilor si utilizatorilor de camere foto si i-as include pe “photosopisti” in cea de-a doua. Data viitoare cand am sa mai intalnesc sustinatori ai digitalizarii excesive am sa-i indrum catre cele de mai sus.

 6. V-am descoperit de curand si m-am uitat la pozele dvs. pe categorii. Asa am ajuns la aceasta fotografie.

 7. Sa nu fi fost trecuta aceasta poza la categoria nud, atunci la sigur ca avea sa spun ca e o fantoma.
  Cum ai reusit sa faci asa fotografie?
  Felicitari pentru poza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *