8 thoughts on “Tigani: adolescent si copil (la Cetate)

 1. Octavian,
  Aceea fotografie face parte din albumul “inner light”. Editat 1998.
  daca-ti face placere sa-l rasfoiesti, esti binevenit la mine la studio.
  Tirajul sa epuizat de ceva timp, dar unul de mostra mai am eu.
  toate bune,
  razvan

 2. Tiganii reprezinta una dintre natiile care de sute de ani nu au evouluat, sunt singurii oameni care refuza categoric sa munceasca. Nu sunt rasista dar asemenea oameni
  nu au ce cauta in Europa de astazi deoarece e evident faptul ca nu le place civilizatia, nu se potrivesc acestui sistem. De accea locul lor este langa
  acele popoare unde inca se aplica “legea junglei”. Degeaba vrem sa integram in civilizatie natii care nu vor sa fie integrate. Nu ma refer si la exceptii, printre tigani
  se numara si persoane care merita sa ramana dar restul trebuie exclusi din lumea civilizata si trimisi acolo unde le e locul.

 3. Ioana,
  gasesc comentauriul tau putin dus spre extrem.
  nu contest faptul ca tiganii au o problema serioasa in a se integra in general, dar de aici si pana a le dori sa ajunga la “legea junglei” cred ca este o cale prea lunga.
  Nu uita ca vrem, nu vrem, au un drept de a locui pe continuntul nostru, si asat nu de ieri de azi. nu mai traim, din fericire, in anii cand se puteau extermina sau muta populatii, indiferent de criterii sau politici. Poate Europa nu a gasit inca calea optima de a ii integra si modul lor de a se manifesta este in consecinta. Apoi sa nu uitam ca exista o istorie a fiecarui popor. Daca am intelege-o mai bine, poate am putea sa gasim cai de a-i aduce mai aproape. Evident ca este un proces de durata.
  Deasemnea nu uita de exemplul negrilor din America a secolului 19. Cu programe, convulsii si dispute sociale pe parcursul a multor ani, afroamericanii au ajuns sa fie parte din poporul american.
  Intorcandu-ma la tigani, cum bine ai mentionat si tu, exista exceptii care sunt recunoscuti ca romani in plan mediatic, si care au avut mult de spus, si spun in continuarea prin arta lor. Vezi Ion Voicu, vezi Marius Mihalache, etc.

  toate bune,
  razvan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *